Blogolj!

Kárpátaljai nagycsaládokat támogatnak a megyei jogú városok


A magyarság egységét az is jelképezi, hogy ha az anyaországi nagyobb városok a határon túliak segítségére sietnek. Így van ez most is. 

Lehel László az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-vezérigazgatója (b), Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Orbán Viktor miniszterelnök felesége és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke, Kaposvár polgármestere beszélget a két szervezet közös sajtótájékoztatóján a segélyszervezet budafoki központjában 2017. október 10-én. Kárpátaljai rászoruló nagycsaládokat és egyedülállókat támogatnak a megyei jogú városok az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) kárpátaljai nagycsaládokat és egyedülállókat támogat az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A 23 város összefogásának köszönhetően közel 100 millió forintot gyűjtöttek össze, s ebből a segélyszervezet tűzifát és tartós élelmiszert vásárol majd a magyar és ukrán rászorulóknak.

Az MJVSZ elnöke Szita Károly – Kaposvár polgármestere – elmondta, hogy már 2015-ben az ukrajnai háború idején is segítettek, akkor 115 millió forintot gyűjtöttek össze és osztottak szét karitatív szervezeteken keresztül. A téli támogatás elosztását a segélyszervezetre bízták, csak annyit kértek, mindenkinek segítsenek, lehetőleg minden rászorulónak legyen tüzelője, és a szükséges életmentő gyógyszereket is biztosítsák a betegeknek. 

A segélyszervezet karitatív programjaival két évtizede van jelen Kárpátalján, ahol a leginkább rászoruló családokat, vagy egyedülállókat támogatják, jórészt azonnali segítségnyújtással. Kárpátalján a kisnyugdíj mintegy 20 ezer forintnak felel meg, amiből nagyon nehezen tudnak megélni az emberek.  

A segélyszervezet továbbra is várja a támogatásokat; bárki 250 forinttal segítheti a kárpátaljai rászorulókat a 1353-as telefonszám felhívásával.

https://verecke.blogstar.hu/./pages/verecke/contents/blog/43429/pics/lead_800x600.jpg
adomány,kárpátalja,MJVSZ
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?