Blogolj!

Egy csoport ukrán gyalázta a magyarokat – videó

Kecskés István

Lehet legyinteni arra, hogy milyen nehéz a határon túli magyarok sorsa, lehet bagatelizálni az eseményeket. A baj az, hogy rendszeresek a magyarok elleni akciók. Most éppen Ukrajnában.

Az ukrán nacionalisták akciója most különösen vérlázító volt, mert nem Kijevben hisztizek, hanem Beregszászon tüntettek a magyarság ellen és tépték le a magyat nemzeti lobogót a polgármesteri hivatalról. A zászlót el is akarták égetni, de ez már a rendőröknek is sok volt. 

A tüntetők nem voltak sokan – nem a fenét, egy is rengeteg… –, igencsak harciasak voltak és annyit érdemes még róluk tudni, hogy más megyékből utaztak el a magyar lakta területre balhézni. 

A Szabadság Párthoz köthető figurák – szabadság, jó vicc… – katonai egyenruhában balhéztak és kiabálták, hogy „Dicsőség Ukrajnának, dicsőség a hősöknek!”, „Ukrajna mindenek felett!” 

Elvileg azt ünnepelték, hogy 1938-ban megalakult Karpatszka Szics nevű szélsőjobboldali szervezet, de ez nem volt nekik elég, mert átcsaptak a magyar ellenes demonstrációba. Ungváron ehhez képest babazsúr volt, mert ott csak kiabáltak az ukrán nacionalisták. 

És ezek után még van, aki kérdezi, hogy miért kell kiállnunk nekünk itt az anyaországban a határon túli magyarok mellet, miért kell óvodákat építenünk, miért kell segítséget adnunk, miért van szüksége nemzeti érzelmű, konzervatív magyar kormányra. 

Ezért. 

https://verecke.blogstar.hu/./pages/verecke/contents/blog/44748/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?