447-re nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Újabb 39 személynél mutatták ki az új típusú koronavírust. Két idős beteg hunyt el.
Blogolj!

Kárpátalján született, bajor professzor lett és segíti a szülőföldjét


A Magyar Érdemrend lovagkeresztjének polgári tagozatával tüntették ki Franz Szabad kárpátaljai születésű bajor címzetes orvosprofesszort, a rhöni klinika Bad Neustadt körzeti egészségellátó központjának ortopéd és baleseti sebészét csütörtökön Budapesten, a Civil Összefogás Fórum (CÖF)-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kétnapos, Civilek a nemzetállamokért - Az európai civil együttműködés alapjai című nemzetközi szimpóziumának első napján.

Franz Szabad nem felejtette el honnan jött

Az elismerést Áder János köztársasági elnök személyes megbízottjaként Grezsa István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztos adta át.

Bencze Izabella CÖF-alapító, CÖF-CÖKA-kurátor közölte: az államfő a bajor-magyar kulturális kapcsolatok kiemelkedő segítéséért és nagy értékű orvosi felszerelések adományozásáért tüntette ki Franz Szabadot.

Grezsa István hangsúlyozta, az elismerés nemcsak a szülőföldjéhez hűséges magyar embernek szól, hanem egyúttal a választott szülőföld valamennyi lakosának, mert Bajorország legalább annyit segített Kárpátalja gondjainak megoldásában, mint a professzor hűsége.

Franz Szabad magyar nyelvű beszédében hálát és köszönetet kinyilvánítva úgy fogalmazott: ha sok kisember sok kis helyen sok kis dolgot megtesz, megváltoztathatja a világot, és ez az afrikai mondás jelenleg különösen érvényes.

https://verecke.blogstar.hu/./pages/verecke/contents/blog/44880/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?