Blogolj!

Segítség a munkácsi gyermekkórháznak


Ünnepélyesen átadta a Kárpátalja Megyei Gyermekkórház fertőző osztályának 4,5 millió forintos magyar kormánytámogatással felújított tetőszerkezetét Grezsa István kormánybiztos csütörtökön Munkácson.

Az átadási ünnepségen Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa elmondta, közel két évvel ezelőtt járt a megyei gyermekkórházban, ahol megdöbbenéssel tapasztalta, hogy évek óta beázik a fertőző osztály több mint száz éves épületének a teteje, és méltatlan körülmények között folyik a betegek gyógyítása. Ekkor született a döntés arról, hogy Magyarország 4,5 millió forinttal járul hozzá a mintegy 800 négyzetméternyi tetőszerkezet felújításához, de bürokratikus akadályok miatt a munkálatokat csak mostanra sikerült befejezni - tette hozzá.

A kormánybiztos emlékeztetett arra, hogy

2016-ban a magyar kormány döntést hozott arról, hogy öt éven át biztosítja Kárpátalja korosztályos védőoltásokkal történő teljes ellátását, évenként mintegy egymilliárd forint értékben.

Jelenleg Ukrajnában, így Kárpátalján is terjed a kanyaró, s Magyarország oltóanyaggal is segíti a szomszédos ukrajnai megyét, mert a gyermekek kanyaró elleni oltottsága alig 25 százalék - mondta. Megjegyezte, hogy Magyarország idén is folytatja Kárpátalja egész társadalmát érintő egészségügyi támogatását. Ezekkel a gesztusokkal Magyarország azt a szándékát nyilvánítja ki, hogy Ukrajna megbízható és jó szomszédja kíván lenni. A megyei gyermekkórháznak nyújtott támogatás is jelzés Magyarország részéről a kijevi vezetésnek, hogy a két ország kapcsolatait inkább az együttműködésre kellene építeni az elhibázott törvénykezés helyett - emelte ki.

https://verecke.blogstar.hu/./pages/verecke/contents/blog/47393/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?