Blogolj!

Magyar irodát gyújtottak fel Kárpátalján


Ismeretlenek kedd hajnalban felgyújtották a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) központi irodáját Ungvár belvárosában, az épület jelentős részben kiégett.

Az elkövetők betörték a KMKSZ-székház járdára néző egyik ablakát, és robbanószerkezetet vagy gyújtópalackot dobtak az épület belsejébe. Az épület földszinti része jelentős részben kiégett, az emeleti helyiségekben nem keletkezett kár. 

A tűzoltókat a szomszédos irodaépület éjjeliőre értesítette, aki erős robbanásra lett figyelmes, majd az utcára kilépve meglátta a felcsapó lángokat. A rendőrség a délelőtti órákra ígér részletesebb tájékoztatást az incidensről.

A mostani egy hónapon belül a második támadás a KMKSZ központi irodája ellen. Az előző, sikertelen gyújtogatási kísérlet február 4-én történt, annak elkövetésével az ukrán hatóságok két lengyel állampolgárt gyanúsítanak.

Barta József, a KMKSZ alelnöke a sajtónak nyilatkozva elmondta, bízik benne, hogy a hatóságok felkutatják az elkövetőket és a felbujtókat. Hozzátette, szerinte ezúttal nem garázdaságról, hanem a kárpátaljai magyarok elleni provokációról van szó. Valakik mindenáron destabilizálni akarják a helyzetet Kárpátalján - mutatott rá az alelnök.

1
https://verecke.blogstar.hu/./pages/verecke/contents/blog/49179/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-02-27 12:24:27
Nem észlelem, hogy a hivatásos rettegők, a "kisebbségek jogainak hős védelmezői", a Soros-banda hazai ingyenélői hallatnák a hangjukat.
Ezek a "álcivil" szervezetek (TASZ., AI., Helsinki mindenbe beleugató Bizottság stb-stb) csak akkor tudnak ordibálni, visítani, ha kis hazánkat, a kormányt, Orbán Viktort lehet szidalmazni, meg a léhűtő migránsokat "kell védelmezni" ?!
Most is hűek maradtak a "hagyományaikhoz", mert a külhoni magyarok nekik - meg az itthoni csatlósaiknak, MSZ(M)P., DK., LMP., JOBBIK???, EGYÜTT (vagy mégsem együtt?, PÁRBESZÉD, de kivel is?, stb. - egy fabatkát sem érnek, az ő problémáik nem érik el ezeknek a senkiháziaknak az ingerküszöbét.
Takarítsák már ki az országból ezeket a semmirekellőeket !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?