Blogolj!

Junckerék tétlenül nézik a kárpátaljai magyarok üldözését?


Az Európai Parlamentnek és az Európai Bizottságnak komolyan kell venniük az Ukrajnában zajló jogsértéseket, fel kell emelniük szavukat a kárpátaljai magyar közösség védelme érdekében, és meg kell állítaniuk az ellenük irányuló támadásokat!

Bocskor Andrea

Ezt hangsúlyozta Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő a közleményében.

A kárpátaljai politikus felháborítónak nevezte, hogy az ukrán államhatáron egyre gyakoribbá vált a kárpátaljai magyar értelmiségiek, újságírók, képviselők és közalkalmazottak elleni önkényes zaklatás. Az átvizsgálások hivatali felhatalmazás és jegyzőkönyvek nélkül történnek, s a magyar közösség megfélemlítésére irányulnak - húzta alá.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy egy ukrán nacionalista weboldal nyilvános adatbázisába kárpátaljai magyar önkormányzati és járási képviselők személyes adatait töltötték fel, és a nép ellenségeinek nevezték őket, amellyel súlyosan megsértik az érintettek személyiségi és adatvédelmi jogait, ami törvénytelen, és amit "az Európai Unió sem nézhet tétlenül".

Mint közölte, az unió az orosz veszélyre hivatkozva hajlamos szemet hunyni az erősödő ukrán nacionalizmus, a kisebbségi jogok folyamatos csorbítása, a nemzeti kisebbségek beolvasztására tett nyílt és radikális lépések, az emberi és polgári alapjogok megsértése, megfélemlítések, terrorcselekmények, titkosszolgálati eszközökkel való vegzálások fölött. Mindezek próbára teszik a nehéz gazdasági körülmények között élő mintegy 150 ezer fős kárpátaljai magyarság megmaradását - jelentette ki a néppárti politikus. 

"Az ukrán hatalom kettős játékot játszik és kétarcúan kommunikál. Míg az állam nyugat felé toleranciát mutat a kisebbségekkel szemben, addig a valóságban a kárpátaljai magyar közösség legnehezebb és legkiszolgáltatottabb időszakát éli ma át Ukrajnában"

- fogalmazott.

Bocskor Andrea tájékoztatása szerint levélben fordul az Európai Parlament és az Európai Bizottság vezetőihez, hogy vegyék védelmükbe a kárpátaljai magyar közösséget.

 

1
https://verecke.blogstar.hu/./pages/verecke/contents/blog/59812/pics/lead_800x600.jpg
bocskor andrea,kárpátalja,magyar,Ukrajna,verecke
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-09-28 15:21:06
Ez a töketlen Juncker, meg a többi liberálbolsevik haverja - köztük a Soros spekuláns, meg a kócos fogú senkiházi, meg a Sz@rgentini, meg a Merkel - Macron duó - csupán az általuk hamisan kreált magyarországi "problémák" ellen lépnek fel, immár nyolc éve.
Még az a szerencse, hogy legkésőbb jövő év májusában meg "ők lépnek le", és eloldalognak a bodrogközi náthás pi........ba.
Ott aztán kereshetik maguknak tovább az "azonnal megoldandó" álproblémákat !!!!!
SZÉGYENTELEN, ÓTVAR BANDA !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?