Blogolj!

Elment az eszük! Deportálnák a magyarokat Kárpátaljáról!

Kecskés István

„Deportálják őket új szülőföldjük, Magyarország felé” – írja egy ukrán petíció. Nincs gond, kevesen jelezték, hogy egyetértenek vele, de azért ez mégiscsak döbbenetes. Ilyet lehet 2018-ban? Úgy tűnik…

A transkarpatia.net oldal számolt be róla, hogy Ukrajna Legfelső Tanácsának oldalán petíciót indítottak. A szöveg magyar fordítása (forrás: karpatalja.net). 

Magyarország Beregszászi Konzulátusán magyar állampolgárságot osztogatnak az ukrán állampolgároknak, s ezt pezsgőzés kíséretében végzik. Ezenkívül Ukrajna állampolgárai a magyar államnak esküdnek hűséget. Úgy vélem, hogy egy ukrán állampolgár ilyen cselekedete ellenséges és elfogadhatatlan azzal az állammal szemben, ahol él. Azt javaslom, hogy intézkedjenek annak érdekében, hogy ezektől az emberektől elvegyék az ukrán állampolgárságot, majd pedig deportálják őket új szülőföldjük, Magyarország felé.

Az ember az első gondolatát nem írja le. Meg a másodikat sem. 

Akkor legyen itt inkább a harmadik: 

Egyes források vitatott állítása szerint a területre még a honfoglalást megelőzően kalandozó székely magyarok érkeztek a mai Erdély felől. Az általánosan elfogadott álláspont szerint azonban Árpád hadai 895-ben (vagy 896-ban) léptek a területre a Vereckei-hágón át. 

Szóval azt szeretném jelezni, hogy az első két gondolatom megtartom magamnak a petíció kitalálójával és aláíróival kapcsolatban. Pedig igen velősek. Arra vonatkoznak… mindegy, hagyjuk. Tudják. 

https://verecke.blogstar.hu/./pages/verecke/contents/blog/61013/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?