Blogolj!

Az ész megáll! Magyarellenes óriásplakátok Kárpátalján!

Kecskés István

„Állítsuk meg a szeparatistákat” felirattal és a kárpátaljai magyar közösség vezetőinek neveivel, valamint fényképeivel jelentek meg óriásplakátok szombat reggelre a főutak mellett Ungvár, Munkács és Beregszász körzetében – adta hírül az MTI. 

Fotó: karpatalja.net

Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, az ukrán parlament képviselője, Barta József, a KMKSZ alelnöke, a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) első elnökhelyettese és Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) elnöke, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora, megyei tanácsi képviselő fotói láthatók a nevükkel együtt.

Ezek az ukrán nacionalisták nem is olyan hülyék, mint amilyennek gondoltuk őket! Állítsuk meg… Naná, hogy egyből mi jut majd eszébe a hazai ellenzéknek. Brüsszel. (Mondjuk nekik amúgy is, de most meg majd pláne.) És akkor majd jól párhuzamot vonnak a migránsok és a kárpátaljai magyarok megállítása között. 

Majd harsogják, hogy mi csak ne háborogjunk, mert mi is meg akarunk állítani egy kisebbséget, az ukránok sem tennének mást. Csak azért ez a helyzet egészen más. Brenzovics László, Barta József és Orosz Ildikó Kárpátalján született, a Szovjetunióban nőtt fel és most Ukrajna külsőn él. Nem tehet róla egyikük sem, nem úri jókedvükben mentek oda. Szóval sokkal inlább állítsuk meg az ukrán nacionalistákat, akiknek nemhogy történelem könyvük nem volt, de nem is érdekli őket a múlt. Az sem, hogy ha a plakáton szereplők választhatnának, akkor vélhetően úgy születnének, hogy ne csak a nemzetiségük, hanem az állampolgárságuk is magyar legyen. 

Persze Ukrajna nem uniós tagország – reméljük soha nem is lesz az! –, így aztán az EU-nak nincs beleszólása a nacionalisták tombolásába. Mondjuk ismerve a működését talán nem is tenné. A magyar kisebbséggel szembeni lépésekre nem szokott reagálni Brüsszel. Meg is kellene állítani. 

https://verecke.blogstar.hu/./pages/verecke/contents/blog/62270/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?