Blogolj!

Az ukránok szerint beszélni sem szabad! Kihallgatták Orosz Ildikót!


„Köszönjük Magyarország!” – mondta könnyek között az október 23-i budapesti megemlékezésen Orosz Ildikó a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora. Válaszként az Ukrán Biztonsági Szolgálat kihallgatta… 

„Köszönjük Magyarország!” – mondta Orosz Ildikó. Azért, mert szerinte a kárpátaljai magyarsággal csak az anyaország foglalkozik. A jelenlegi kormány segíti az elképesztő szegénységben élő és elnyomott magyarokat, óvodákat épít, gyógyszereket visz. Ezt köszönte meg a rektor, erre válaszként az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) Kárpátalja megyei kirendeltsége beidézte és november 14-én kihallgatta.

Elmennek ezek a búsba… 

Orosz Ildikót egy nappal előtte az SZBU egy munkatársa hívta föl november 13-án azzal, hogy a számára alkalmas napon keresse fel a szolgálat ungvári részlegét kihallgatásra, mivel feljelentette őt egy ukrán parlamenti képviselő. Másnap a rektor az ügyvédje kíséretében felkereste a hatóság irodáját, ahol közölték vele, hogy a feljelentés tárgya az október 23-i magyarországi megemlékezésen tartott beszéde.

Elmennek ezek a búsba… 

Orosz Ildikó a karpatalja.ma oldalnak elmondta, hogy a feljelentő kilétét nem fedték fel előtte, de a titkosszolgálat kihallgatói arról érdeklődtek, hogy ki hívta meg őt a beszéd megtartására, mi volt a meghívás célja, és milyen hatást fejtett ki a felszólalása, továbbá arra kérték, fejtse ki bővebben, mit értett az elhangzott kijelentésein. Kihallgatóival közölte, hogy személyes meghívást kapott a rendezvényre, ahol saját gondolatait közölte. Nem mögöttes céloktól vezérelve szólalt fel - húzta alá -, hanem ünnepi beszédet mondott, amelynek szövege ukrán, magyar és angol nyelven is olvasható a Karpatalja.ma hírportálon.

Ezek az én gondolataim, ezeket én közöltem. Amit szerettem volna, azt elmondtam, a beszédemhez se hozzátenni, sem abból elvenni nem kívánok. Mindenki úgy értelmezze azt, ahogy szeretné.

Az ukránoknak nem tetszett Orosz Ildikó beszéde, véleménye.

Elmennek ezek a búsba…

1
https://verecke.blogstar.hu/./pages/verecke/contents/blog/63997/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-11-16 18:30:52
Bocsánat a különvéleményért, de
A magyar állam volt a meggondolatlan, amikor korábban - látatlanban - minden lehetséges nemzetközi fórumon, - EU; ENSZ; NATO - szóban és írásban mindig előnyt biztosított Ukrajnának, hiszen ősrégi szabály:
"A muszkáknak hinni nem lehet !!!!!"
Most isszuk a levét a korábbi engedékenységünknek. A magyar nyelv oktatása terén alkalmazott mocskos ukrán politikai lépések utáni magyar politikai lépések, történések - számomra - "után-lövéseknek" tűnnek.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?