447-re nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Újabb 39 személynél mutatták ki az új típusú koronavírust. Két idős beteg hunyt el.
Blogolj!

Végre európai kiállás a kárpátaljai magyarságért


Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke kiállt a kárpátaljai kisebbségek védelme érdekében az Andrij Parubij ukrán házelnökkel való találkozóján - írta közleményében Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő.

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke kiállt a kárpátaljai kisebbségek védelme érdekében az Andrij Parubij ukrán házelnökkel való találkozóján - írta közleményében Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő.

Bocskor arról számolt be, hogy Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökével közösen október 10-én találkoztak Tajanival, s tájékoztatták a kárpátaljai magyarság egyre nehezebb helyzetéről, a nemzetiségek elleni intézkedésekről, később pedig levélben az első olvasatban elfogadott ukrán nyelvtörvényről.

"Felhívtam az elnök figyelmét arra, hogy Ukrajna kötelezettséget vállalt a nemzeti kisebbségek jogainak tiszteletben tartására. Arra kértem továbbá, gyakoroljon hatást az ukrán kormányra és Petro Porosenko elnökre, hogy mielőtt az új nyelvtörvény második olvasatra kerülne, mindenképp küldjék el a Velencei Bizottságnak véleményezésre"

- közölte a képviselő.

Tajani hétfőn megküldte válaszlevelét, amelyben tudatta, november 27-én Parubijjal egyeztetett, akinek felhívta a figyelmét arra, hogy számos EP-képviselő komoly aggodalommal követi a fejleményeket, valamint kiemelte, hogy az Európai Unióba törekvő országoknak biztosítaniuk kell a kisebbségek alapvető jogait, továbbá hangsúlyozta, hogy Kijevnek teljes mértékben végre kell hajtania a Velencei Bizottság ajánlásait az oktatási törvény kapcsán.

Mint írta, az ukrán házelnök biztosította afelől, hogy nagy jelentőséget tulajdonítanak a kisebbségvédelemnek Ukrajnában, illetve hogy a jogalkotási intézkedések végrehajtása előtt konzultálni fognak a kisebbségi képviselőkkel.

"Remélem, hogy a közeljövőben több ilyen jellegű kezdeményezés történik majd az Európai Unió részéről! Elengedhetetlen, hogy az európai intézmények komolyan számon kérjék Ukrajnán a kötelezettségvállalásokat az országban élő kisebbségek alapvető jogainak betartására"

- szögezte le Bocskor Andrea.

 

1
https://verecke.blogstar.hu/./pages/verecke/contents/blog/66135/pics/lead_800x600.jpg
bocskor andrea,kárpátalja,Ukrajna,verecke
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-11 19:17:24
Antonio Tajani úr !
Minden józan gondolkodású, normális (úgy értem: nem hazaáruló kommunista) magyar ember nevében köszönöm a megnyilatkozását.
Egyben arra kérem, - ha lehet - biztassa hasonló, karakán kiállásra párttársait, munkatársait, jó ismerőseit is !!!
Kérem, higgye el: sokat tudnának segíteni kis hazánknak, és a környező országokban élő magyar embereknek.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?