Blogolj!

Vérlázító: magyar útleveléért büntették a beregszászi képviselőt!

Pintér M. Lajos

A Darcsi Karolina magyar útleveléről készült fénykép és személyes adatai is megjelentek egy ukrán hírportálon és a Mirotvorec portál úgynevezett „halállistáján”.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Újabb elképesztő, szavakkal nehezen leírható magyarellenes provokáció történt Ukrajnában!

Közigazgatási bírsággal sújtotta a bíróság a határátlépésekor megtalált magyar útleve miatt Darcsi Karolinát, a beregszászi városi tanács (közgyűlés) magyar frakciójának vezetőjét, akinek

a határon rögzített személyes adatai felkerültek a Mirotvorec (Béketeremtő) szélsőséges ukrán nacionalista honlapra is.

Ezt a Karpatalja.ma hírportálra hivatkozva közli az MTI.

A Darcsi Karolina magyar útleveléről készült fénykép és személyes adatai is megjelentek a határellenőrzést követően néhány napon belül egyszerre egy ukrán hírportálon és a Mirotvorec portál úgynevezett „halállistáján”. A képviselő ügyvédje szerint ügyfele nem követett el szabálysértést, miközben az ukrán határőrség igen, azáltal, hogy jogellenesen kiadta a személyes adatait a sajtónak.

A hírportál szerint a bírósági tárgyaláson Darcsi Karolina elismerte, hogy az ukrán mellett magyar útlevéllel is rendelkezik. Elmondta, hogy február 18-án ukrán útlevelével lépett ki gyalogosan Ukrajnából az Asztély-Beregsurány határátkelőhelyen, majd később ugyancsak gyalogosan tért vissza.

Darcsi Karolina az MTI-nek nyilatkozva az ügy kapcsán kifejtette, a március 11-i bírósági tárgyalásra tanúként beidézett határőr, aki útlevelének ellenőrzését végezte, elmondta, hogy a neve mellett a számítógépes rendszer egy bizonyos „O-indexet” jelez, amelynek a jelentése nem más, mint az adott személy és poggyásza kiterjedt vizsgálatának szükségessége. Hozzátette, az ellenőrző vizsgálat után a határőrség épületében dokumentálták és jegyzőkönyvezték a két útlevelét.

A beregszászi járási bíróság 3400 hrivnya (mintegy 32 ezer forint) közigazgatási bírság megfizetésére kötelezte a képviselőt, valamint állnia kell a bírósági eljárás költségét is.

Darcsi Karolina hozzátette: mivel a határőrség jegyzőkönyvében több pontatlanság is felfedezhető, a döntéssel nem ért egyet, és fellebbezni fog a Kárpátalja megyei bíróságnál. Ezenkívül

a személyes adatait és a magyar útleveléről készült másolatot a sajtónak jogszerűtlenül kiadó határőröket is be fogja perelni.

https://verecke.blogstar.hu/./pages/verecke/contents/blog/70192/pics/lead_800x600.jpg
kárpátalja,magyarellenesség,magyarság,Mirotvorec,Ukrajna,útlevél
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?