Blogolj!

Feloszlatta az új elnök az ukrán parlamentet


Letette a hivatali esküt hétfőn a parlamentben Volodimir Zelenszkij új ukrán elnök, majd beiktatási beszédében bejelentette, hogy feloszlatja a parlamentet.

Zelenszkij beiktatási beszédében felszólította a kormányt, hogy két hónapon belül mentse fel tisztségéből a titkosszolgálat (SZBU) vezetőjét, a főügyészt és a védelmi minisztert. A kormány tagjainak azt üzente, hogy jobban teszik, ha ők is benyújtják felmondásukat.

A ceremónián számos külföldi vendég volt jelen, Magyarországot Áder János köztársasági elnök képviselte.

Az eskütételi szöveg felolvasása után átvette az államfőségét igazoló okiratot és az elnöki szimbólumokat, a jelvényt, a pecsétet és a buzogányt, majd megtartotta beszédét.

Ezt követően gyakorlatilag azonnal benyújtotta lemondását hétfőn Sztepan Poltorak védelmi miniszter és Vaszil Hricak, a titkosszolgálat (SZBU) vezetője.

1
https://verecke.blogstar.hu/./pages/verecke/contents/blog/73113/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-05-21 11:48:35
Eddig - akár - stimmelhet is az új elnök belépője, csak nehogy az legyen a vége, hogy a kárpátaljai magyarokat szokás szerint "megvezetik" az ukránok. Annál is inkább, mert - szerintem - lehetséges az alábbi forgatókönyv is:
A rendkívüli választás lezavarásáig elhitetik velük a teljes támogatási szándékot, aztán rövid úton kihátrálnak, és a magyarok megint orra buknak.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?