447-re nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Újabb 39 személynél mutatták ki az új típusú koronavírust. Két idős beteg hunyt el.
Blogolj!

NATO-vétót érnek Ukrajna magyarellenes jogtiprásai

Pintér M. Lajos

Magyarország csak akkor oldja fel a NATO és Ukrajna közeledését blokkoló vétóját, ha a kárpátaljai magyarok visszakapják az őket megillető jogokat.

Illusztráció: karpatalja.ma

A NATO és Ukrajna közeledését blokkoló vétóját Magyarország akkor oldja fel, ha a kárpátaljai magyarok visszakapják az ukrán nyelvtörvény előtt őket megillető jogaikat. Ezt a külgazdasági és külügyminiszter mondta a közmédiának szerdán a londoni NATO-csúcson.

Szijjártó Péter rögzítette: Magyarország érdeke, hogy Ukrajna stabil, demokratikus és biztonságos ország legyen, hiszen minél erősebb és stabilabb Ukrajna, annál jobb helyzetbe kerülhetnének a kárpátaljai magyarok. Felidézte: a kárpátaljai magyarok jogait még az előző elnök alatt „súlyosan megsértették”, és az utóbbi időszakban „rejtett módon, az ukrán titkosszolgálat bevetésével” tovább nőtt rajtuk a nyomás.

A miniszter kiemelte: többször világossá tették az ukrán félnek, hogy Magyarországnak akkor lesz lehetősége feloldani a NATO és Ukrajna közeledését blokkoló vétóját, ha a kárpátaljai magyarok visszakapják pontosan azokat a jogokat, amelyek az ukrán kisebbségi és nyelvhasználati törvény életbe lépese előtt megillette őket.

Ez igen: NATO-vétó a kárpátaljai magyarok érdekében!

Lehet, hogy az óceán túloldalán nem olyan fontos a 150 ezres kárpátaljai magyar kisebbség érdeke, de az anyaország a leghatározottabban és a legkeményebben kiáll nemzettársaink mellett. A nemzet, a magyarság mindenek előtt! Ennek jegyében megvétózta a NATO nagyköveteinek közös, Ukrajnával foglalkozó nyilatkozatát Magyarország - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter az Eurázsia Fórum elnevezésű rendezvényen Budapesten.

„Nem kérünk semmi plusz, nem kérünk többletjogokat a kárpátaljai magyaroknak, csak azokat, amelyekkel korábban rendelkeztek”

– összegzett Szijjártó Péter azt is megjegyezve, hogy egészen addig nem oldják fel a magyar vétót.

https://verecke.blogstar.hu/./pages/verecke/contents/blog/86997/pics/lead_800x600.jpg
kárpátalja,magyarellenesség,magyarság,NATO,szijjártó péter,Ukrajna
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?