Blogolj!

A magyarság megmaradását szolgálja a Katolikus Karitász

Pintér M. Lajos

A misszió eddig huszonkétszer járt Kárpátalján, tavaly hiánypótló nőgyógyászati szűrést is biztosítottak az ott élő magyaroknak.

Fotó: Katolikus Karitász/Vermes Tibor

A Katolikus Karitász orvosmissziója az egészségügyi szemléletformálás mellett a magyarság megmaradását, a magyar közösség szülőföldön boldogulását is szolgálja. Ezt Grezsa István Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos mondta a közmédiában.

A misszió eddig huszonkétszer járt Kárpátalján, tavaly hiánypótló nőgyógyászati szűrést is biztosítottak az ott élő magyaroknak. Munkácsra például idén második alkalommal tértek vissza, százharminc gyereket és száz felnőttet vizsgáltak meg. A felnőttek közül ötvenen nőgyógyászati szűrést is kértek, de a bőrgyógyászra is nagy szükség volt.

Az elmúlt évtized egyik célja a Kárpát-medencei magyarok egy közösségbe formálása volt, ezért nem szabad hagyni, hogy Kárpátalja leszakadjon az ukrán gazdasági és társadalmi viszonyok miatt. Magyarország a rossz államközi kapcsolatok ellenére az élet minden területén jelen van Ukrajnában, és azt bizonyítja, hogy megbízható, jó partnere az országnak. Magyarország abban érdekelt, hogy helyreálljon a két ország közötti jó kapcsolat, és ezáltal szülőföldön tudja tartani az ott élő magyarokat

– vázolta a miniszteri biztos.

https://verecke.blogstar.hu/./pages/verecke/contents/blog/89167/pics/lead_800x600.jpg
egészségügy,Grezsa István,kárpátalja,Katolikus Karitász,magyarság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?