Blogolj!
2017.09.16.
Idén másodízben indult, ezúttal tíznapos, több mint 30 kárpátaljai településre kiterjedő hulladékgyűjtő akció Tiszta Kárpátaljáért elnevezéssel pénteken Beregszászon, a Miniszterelnökség kárpátaljai kormánybiztosságának 14 millió forintnyi támogatásával.
2017.09.12.
Kravcsenkó György, az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke egy közösségi oldalon közzétett bejegyzésében fejti ki gondolatait az ukrán oktatási törvény, s Magyarország negatív reakciója kapcsán.
Ideje a legkeményebb eszközökhöz nyúlni a Kárpátalján élő magyar kisebbség védelme érdekében - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter
2017.09.07.
A kisebbségvédelem terén zajló negatív folyamatok ellenére Magyarország Ukrajna megbízható és stabil partnere akar lenni - hangsúlyozta csütörtökön a krynicai gazdasági fórumon a Kárpátaljáért felelős magyar kormánybiztos, Grezsa István.
2017.09.06.
A magyar kormány a leghatározottabb tiltakozását fejezte ki az Ukrán Legfelsőbb Tanács által elfogadott új oktatási törvény ellen.
2017.08.22.
Minél több nehézséggel szembesül a kárpátaljai magyarság, vagy minél több nehézséggel szembesítik, az anyaország annál több segítséget és támogatást fog nyújtani neki
2017.08.19.
A határon túl élő gyerekeknek sokat jelent, hogy Magyarországon táborozhatnak, hiszen "itt szabadon lehetnek magyarok, együtt lehetnek magyar diáktársaikkal" - fogalmazott a Kárpátaljáért felelős kormánybiztos az Országházban.
2017.08.12.
A mi közös felelősségünk, hogy az odaadott anyagi javakból, lehetőségekből kultúra és mindenekelőtt közösség épüljön, erősödjön Kárpátalján.
2017.08.09.
A teljes elszegényedés és kilátástalanság ellenére jól szervezett magyar politikai és civil szervezeti háló működik Kárpátalján – jelentette ki Grezsa István a Lakitelek Népfőiskolán zajló Kárpát-medencei Nemzetpolitikai Szabadegyetemen.
2017.08.03.
A rahói magyar közösség és a Felső-Tisza-vidék szórványmagyarságának megmaradását szolgáló Magyar Ház építése kezdődött el csütörtökön Rahón

Ezeket a cikkeket olvastad már?