Blogolj!
2017.06.23.
Hétről hétre jelennek meg olyan írások az országos ukrán médiában, amelyek magyar szeparatista, revizionista törekvésekről számolnak be. Olyan dolgokat és szándékot vélelmeznek, amely a valósággal még csak köszönőviszonyban sincs.
Címkék: hírek, vélemény
2017.06.20.
A határainkon túl, több olyan terület is van, ahol igen sok magyar él, ám a népesség összetétele már nem olyan, mint volt évtizedekkel ezelőtt, hiszen az elcsatolt részeken egyre több a román, szlovák, szerb, vagy éppen ukrán.
2017.06.19.
Bejárták a közösségi médiumokat a hétvégén Huszton megörökített képek. Sajnos nem a híres várromról, vagy Kárpátalja egyik legrégebbi templomáról készültek a fotók, hanem arról, hogy ismeretlenek zöld festékkel leöntötték a Kölcsey-emlékművet, amelyen a szerző arcképe mellett a Huszt c. epigramma is olvasható. Talán mindnyájan emlékszünk rá tanulmányainkból: „bús düledékeiden, Husztnak romvára, megállék…”
Címkék: hírek, história
2017.06.18.
A Beregszászért Alapítvány 2017. július 1.-én 13.00 órai kezdettel ünnepélyes keretek között avatja a beregszászi honfoglalás kori süvegcsúcs emlékhelyét annak megtalálási helyén, a kárpátaljai Beregszász melletti Kishegyen.
2017.06.14.
Figyelemre méltó írással jelentkezett a Reflektor blogon Tóth Barnabás, Tömegesen vándorolnak el a magyarok Kárpátaljáról és a Vajdaságból címmel. Az alapvetően korrekt cikkben a láthatóan hozzáértő szerző, egy-két, kisebb-nagyobb ferdítéssel, csúsztatással orientálja olvasóit – nem feltétlenül a helyes irányba. Éppen ezért a kárpátaljai vonalat illető észrevételekhez fűznék pár mondatocskát, segítve az érdeklődő Olvasó pontos eligazodását.
Címkék: hírek

Ezeket a cikkeket olvastad már?