447-re nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Újabb 39 személynél mutatták ki az új típusú koronavírust. Két idős beteg hunyt el.
Blogolj!
2018.02.27.
Ismeretlen tettesek kedd hajnalban felgyújtották a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) központi irodáját Ungvár belvárosában. Nem ez az első kísérlet a hónapban.
Ismeretlenek kedd hajnalban felgyújtották a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) központi irodáját Ungvár belvárosában, az épület jelentős részben kiégett.
2018.02.15.
Ezt hívják úgy, hogy össznemzeti szolidaritás és felelősségvállalás. A kárpátaljai háziorvosi szolgálat működéséhez szükséges orvosi eszközöket adott át ünnepélyes keretek közt több mint 38 millió forint értékben Grezsa István kormánybiztos az Ukrán Vöröskereszt Kárpátalja megyei szervezetének csütörtökön az ukrán-magyar határ melletti Tiszasalamonban.
Kecskés István
2018.02.05.
Folytatódik a magyar kormány Kárpát-medencei óvodafejlesztési programja, amelynek keretében újabb három intézmény újult meg Kárpátalján.
Kecskés István
2018.01.28.
A francia Jean Reno állítólag utolsó filmjére készül. A felvételek helyszíne pedig Kárpátalja lesz.
Címkék: hírek
2018.01.26.
Nyolcezer adag kanyaró elleni oltóanyagot adott át a magyar kormány humanitárius gyorssegélyként több mint 100 millió forint értékben Grezsa István, Kárpátaljáért felelős kormánybiztos pénteken Ungváron az Ukrán Vöröskereszt Kárpátalja megyei szervezetének.
2018.01.18.
Ünnepélyesen átadta a Kárpátalja Megyei Gyermekkórház fertőző osztályának 4,5 millió forintos magyar kormánytámogatással felújított tetőszerkezetét Grezsa István kormánybiztos csütörtökön Munkácson.
2017.12.14.
Az Európai Parlamentben is szóvá tette a Fidesz a Kárpátalján élő magyar kisebbség jogfosztását. Az ukrán nyelvtörvény ellen mindaddig fellép a magyar kormány, amíg Ukrajna nem hajlandó változtatni a világszerte bírált ukrán nyelvtörvényen, amely ellehetetleníti a kisebbségek anyanyelvi oktatását.
2017.12.11.
Ez volt az a kapu, amelyen keresztül hazaérkeztek a magyarok, s ezáltal Verecke az egyik, ha nem a legfontosabb magyar történelmi hely.
2017.12.09.
A magyar kormány 35 millió forintos támogatásával megalakult a Kárpátaljai Termelői és Értékesítési Szövetkezet, a határon túli magyarlakta területek első ilyen szervezete. A szervezet egész Kárpátalján szervezi a magyar vállalkozások termelői tevékenységét és minőségi termékeinek értékesítését

Ezeket a cikkeket olvastad már?