Blogolj!
2017.11.21.
A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében közel 12 millió forint magyar kormánytámogatásból jutott az ungvári 6. számú óvodára, melynek négy gyermekcsoportjából kettő magyar.
2017.11.21.
A mai Kárpátalja történetét a 8. századtól 1920-ig bemutató, a magyar kormány mintegy 110 millió forintos támogatásával létrehozott állandó kiállítást nyitott meg Grezsa István kormánybiztos kedden Ungváron, a vár épületében.
2017.11.20.
A Lehoczky Tivadar Kárpátaljai Megyei Honismereti Múzeum 2017 elején kezdeményezte egy olyan állandó kiállítás létrehozását, amely a 8. századtól kezdődően egészen az első világháború végéig bemutatja Kárpátalja történetét. A kezdeményezést felkarolta dr. Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjával foglalkozó kormánybiztosa, s ezzel kapcsolatban a Lehoczky Tivadar Kárpátaljai Megyei Honismereti Múzeummal 2017. június 12-én együttműködési megállapodást írt alá.   
2017.11.19.
Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszter a Beregszászi járás magyar iskoláinak igazgatói előtt kijelentette, hogy Ukrajnában nem zárják be a nemzetiségi tannyelvű iskolákat, ehelyett több lehetőséget biztosítanak a tanulók számára az ukrán nyelv elsajátításához. A magyar anyanyelvű pedagógusok szerint viszont semmi sem változott, a törvény továbbra is jogfosztó a magyar kisebbség számára.
2017.11.16.
A Magyar Érdemrend lovagkeresztjének polgári tagozatával tüntették ki Franz Szabad kárpátaljai születésű bajor címzetes orvosprofesszort, a rhöni klinika Bad Neustadt körzeti egészségellátó központjának ortopéd és baleseti sebészét csütörtökön Budapesten, a Civil Összefogás Fórum (CÖF)-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kétnapos, Civilek a nemzetállamokért - Az európai civil együttműködés alapjai című nemzetközi szimpóziumának első napján.
Kecskés István
2017.11.13.
Lehet legyinteni arra, hogy milyen nehéz a határon túli magyarok sorsa, lehet bagatelizálni az eseményeket. A baj az, hogy rendszeresek a magyarok elleni akciók. Most éppen Ukrajnában.
2017.10.27.
Magyarország kormánya elhatározta, hogy a világon élő 15 millió magyart egy nemzeti közösségbe szervezi, és ebbe a kijevi magyarok is beletartoznak
Kecskés István
2017.10.27.
Az óvodafejlesztési program első szakaszában Kárpátalján 22 új óvoda épül vagy létesül és 80-at újítanak fel, míg a második szakaszban 10 új óvoda épül, további 50-et pedig korszerűsítenek. Az első lépéseken már túl is vagyunk, hiszen hatot már át is adtak a megszépült épületek közül.
Kecskés István
2017.10.26.
Óvodák felújításába kezdett a kormány az elcsatolt területeken. Csillogószemű gyerekek, boldog pedagógusok, csodás műsorok. Magyarország többet tett Kárpátaljáért néhány hónap alatt, mint az ukrán vezetés az elmúlt évtizedekben összesen. Videós összeállítás az első intézmények átadásáról.
2017.10.25.
A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében felújított hat magyar óvodát adott át ünnepélyesen Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztos szerdán Kárpátalján. 

Ezeket a cikkeket olvastad már?